Reservation

TableBooking








    Tee

    Hiina tee on sama vana kui hiinlased, seda on tuhandeid aastaid kasutatud nii tervise turgutamiseks kui ka seltskonnajoogina. Üldjoontes eristatakse musta, rohelist ning nende vahepeale jäävat valget, kollast ja oolong (wulong) teed.
    Must tee saadakse närvutatud lehtede hoidmisel soojas niiskes keskkonnas, mille tulemusena teepõõsa lehed oksüdeeruvad, tumenevad ja omandavad väljendunud aroomi.Roheline tee saadakse teepõõsa lehtede töötlemisel kuuma veeauru või „küpsetamisega“. Nii säilib tee algne roheline värvus ja ei lagune lehtedes sisalduvad ühendid, sealhulgas antioksüdandid.
    Oolong tee on vaid osaliselt oksüdeerund, mistõttu neis sisalduvad ühendid on vähe lagunenud.Tuntakse ka valget teed, mida valmistatakse teepõõsa avanemata noortest pungadest.

    Roheline tee värskendab vaimu, kustutab janu ja parandab seedimist. Samuti mõjub regulaarne rohelise tee joomine kolesterooli lagetavalt ja puhastab soolestikku. Valge tee mõjutab meie nahka, muudab selle värskeks ja kauniks. Must tee annab sooja, aitab lagundada rasvasid ja tugevdab immuunsüsteemi.Punane tee on tõeline kõhu “sober”. Tees leiduvad flavonoidid mõjuvad gaasides vaevlevale kõhule rahustavalt ning aitavad nii kõhuvalu kui ka kõhulahtisuse vastu.Restoranis Lumi võimalik juu aja proovida ligi 10 erinevat teesorti. Samuti on võimalik proovikakikesi ka kaasa osta, et siis kodus teejoomist edasi nautida.

    Meie tee